Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Május 25. 10:04, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Addig ütlek, amíg meg nem halsz

Addig ütlek, amíg meg nem halsz

Vádemelést javasolnak a rendőrök az ellen a férfi ellen, aki a gyanú szerint egy jelentősebb italozást minden ok nélkül vitává alakított, majd ököllel, bicikli pumpával összeverte 44 éves rokonát.

Az eljárás egy másik ügyével szélesedett: feleségét rendszeresen, várandósan is bántalmazta.

Egy utcai verekedéshez riasztották a ceglédi járőröket még 2020. október 5-én este. A helyszínen a rendőrök egy félmeztelenül ordibáló férfit találtak, aki épp egy másikat provokált ütésváltásra. Az indulat hevében a hiányos öltözetű férfi a többszöri rendőri felszólításra sem hagyta abba agresszív viselkedését, amit a rendőrökre is kiterjesztett. A tanult önvédelmi fogásokkal szemben azonban tehetetlen volt, földre vitték, megbilincselték a 21 éves B. Pétert – közölte a rendőrség.

A verekedés 44 éves sérültjét életveszélyes állapotban vitték kórházba. Az orvosszakértői vélemény szerint a homloküreg-faltörés, valamint az orrcsonttörés mellett számos zúzódás borította testét.

A nyomozást nem sokkal később egy másik büntetőeljárással egyesítették. Kiderült ugyanis, hogy B. Péter otthonában is az utcai viselkedéséhez hasonlót mutatott be néhány nappal azelőtt. Feleségéhez családsegítők hívtak 2020. szeptember 29-én rendőrt, miután agyba-főbe verve találtak rá.

Az asszony elmondta: együttélésük 5 évében kisebb pofonokkal kezdődött a rémálma, majd egyre sűrűbben kellett, egyre kegyetlenebb bántalmazásokat elszenvednie. Az átélt borzalmakat mindenki előtt titkoló, rettegésben élő nő beszámolt férje féltékenységéből eredő „bánásmódjáról”, ráadásul teherbe esése után sem kímélte. Elhúzódóan, válogatott módszerekkel ütötte, verte. Tépte a haját, rugdosta, ököllel, szekrénypolccal, telefonkábellel csépelte, miközben azt kiabálta, „addig ütlek, amíg meg nem halsz”.



Ezután a gyakorlatilag magatehetetlen feleségét bevonszolta a szobába, az ágyra fektette, majd többször visszatérve leöntötte vízzel, arcon köpte, ujját a szájába dugdosta, majd egy takarót rádobva sorsára hagyta. A helyszínre érkező mentők kórházba vitték a test szerte zúzódásokat, véraláfutásokat, töréseket elszenvedett 24 éves, járni és beszélni képtelen nőt.

Az igazságügyi orvosszakértő 11 erőbehatást állapított meg az asszony testén: eltört a bal oldali járomcsontja, mindkét szem körüli terület bevérzett. Zúzódott mindkét comb, a szegycsont, a keresztcsont, a bal oldali mellkasfél, mindkét kéz és térd, a nyak, valamint a váll is. Egyes zúzódásokat, bevérzéseket (mellkason, szegycsonton, combokon) nagy valószínűséggel rúgások okoztak.
A férfi a kihallgatása során a rokonával történt verekedést elismerte, azonban állítása szerint csak egy pofont adott vitapartnerének. Felesége bántalmazásával kapcsolatban egy-két pofont elismert, de tagadta, hogy komolyabban megverte volna.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a jelenleg is letartóztatásban lévő, 23 éves B. Péter ellen az emberölés bűntette kísérletének, valamint súlyos testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt