Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Július 01. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Czomba Sándor: senkinek sem kell kevesebb pénzért többet dolgoznia

Czomba Sándor: senkinek sem kell kevesebb pénzért többet dolgoznia

Egyetlen munkavállalónak sem kell kevesebb pénzért többet dolgoznia az új munka törvénykönyve miatt - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára szombaton az MTI-nek.

Az államtitkár rámutatott: az új munka törvénykönyve az eddiginél sokkal rugalmasabban kezeli majd az esetleg felmerülő problémákat, és "meggyőződésem, hogy ezzel Magyarországon egyre több embernek lesz majd munkalehetősége".
Hozzátette, hogy az új törvényben megmaradtak azok a védettségek, amelyek a munkavállalót az előzőben megillették, sőt bizonyos esetekben ez a védettség még erősebb, és nem engedi csökkenteni a bérpótlékok mértékét sem.
"Azok, akik tisztességgel, becsülettel végzik a munkájukat, akár munkavállalói, akár munkáltatói oldalon, kifejezetten örülni fognak annak, hogy ez az új munka törvénykönyve hatályba lépett" - hangsúlyozta az államtitkár.
Czomba Sándor arra reagált, hogy a nap folyamán az LMP, a Szolidaritás és a Negyedik Köztársaság (4K!) a vasárnap életbe lépő munka törvénykönyve és a sárgacsekk-adó ellen tiltakozott a Nemzetgazdasági Minisztériumnál. A flashmobon (villámcsődület) egy iratmegsemmisítővel vágták szét a munka törvénykönyve egy példányát és a mintegy 100 résztvevő sárga csekkekkel ragasztgatta tele a minisztérium bejáratát.

Címkék: Kormány-jog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.