Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. December 21. 07:59, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Erős forgalom várható az utakon az ünnepek alatt

Erős forgalom várható az utakon az ünnepek alatt

Péntektől a szokásosnál nagyobb forgalomra számíthatnak a közlekedők, különösen a nemzetközi átmenő forgalmat biztosító főbb útvonalakon, illetve a bevásárlóközpontok környékén - írja a Magyar Közút.

Jelezték, a Nyugat-Európa felől érkező tranzitforgalom főként az M1-M0-M5-ös útvonalat érinti, de gyakorlatilag minden nyugat-kelet irányú úton megnövekedett forgalomra kell számítani karácsonyig.

A tranzitforgalom újbóli megerősödése az új év első hétvégéjén várható az ellenkező irányba, amikor az átutazók visszaindulnak Nyugat-Európa felé -írták.

A társaság tapasztalatai alapján december 24-én délután és este nem várható nagyobb forgalom, viszont karácsony első napján a főváros és a megyeszékhelyek, valamint nagyobb városok irányából várható mozgás a kisebb települések irányába, hiszen sokan ilyenkor indulnak el a rokonokhoz, barátokhoz, akik közül többen általában december 26-án, délután indulnak vissza otthonukba.

A közleményben hangsúlyozták, hogy utazás előtt érdemes felkeresni a www. utinform.hu honlapját.

Címkék: forgalom, közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;