Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2019. December 05. 09:41, csütörtök | Külföld
Forrás: Lucie Szymanowska, az MTI tudósítója jelenti:

Gyerekek is meghaltak egy síközpontban történt gázrobbanásban Lengyelországban

Gyerekek is meghaltak egy síközpontban történt gázrobbanásban Lengyelországban

Gázrobbanás következtében romba dőlt egy családi ház szerda este a dél-lengyelországi, Szilézia vajdaságbeli Szczyrk hegyi üdülőközpontban, a mentők eddig három felnőtt és két gyermek holttestét emelték ki a romok közül.

A házban feltételezések szerint nyolcan tartózkodhattak a detonáció idején.

Jaroslaw Wieczorek sziléziai vajda közlése szerint több százan vesznek részt a mentőakcióban: tűzoltók, rendőrök, önkéntesek, egészségügyi dologozók. Az éjszaka folyamán nehéz gépek használata nélkül, gyakorlatilag kézzel kutatták a romhalmazt.

A vajda reményét fejezte ki, hogy a többi keresett személy máshol tartózkodott a robbanás idején, vagy élve találják meg őket a romok között.

Jacek Kleszczewski vajdasági tűzoltóparancsnok csütörtök reggeli közlése szerint eddig a romok mintegy felét kutatták át. Egyelőre nem vethetnek be keresőkutyákat a romok egy részének magas hőmérséklete miatt.

A lengyel gázszolgáltató társaságnak (PSG) a robbanás körülményeit vizsgáló bizottsága csütörtöki közleményében azt írta: a katasztrófát legnagyobb valószínűséggel az okozta, hogy a házban végzett munkálatok során átfúrták a gázvezetéket.

Mateusz Morawiecki kormányfő a Twitteren arról tájékoztatott, hogy folyamatos kapcsolatban van a sziléziai vajdával, és a mentőakcióba minden rendelkezésre álló erőt bevetnek.

Hasonló értelemben nyilatkozott Twitter-bejegyzésében Andrzej Duda elnök is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Külföld

Számos halálos áldozata és több tucat sérültje van az Egyesült Államok középső államait sújtó újabb viharoknak

Legkevesebb tízen meghaltak, köztük gyerekek az Egyesült Államok középső államaiban kialakult tornádókban vasárnapra virradóra.

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.

2024. Május 25. 08:13, szombat | Külföld

Putyin: Zelenszkij legitimitása megszűnt

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő Minszkben.

2024. Május 23. 08:07, csütörtök | Külföld

Románában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben.