Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2020. Január 30. 18:01, csütörtök | Külföld
Forrás: mti

Kiemelt szerepet kap a rákkutatás az új uniós programban

Kiemelt szerepet kap a rákkutatás az új uniós programban

Kiemelt szerepet kap a rákkutatás a jövőre induló, Európai horizont elnevezésű, új uniós kutatási és innovációs keretprogramban - közölte az Országos Onkológiai Intézet tudományos igazgatója csütörtökön az M1-en.

Nagy Péter azt mondta, hogy a keretprogram onkológiai missziójában várhatóan nagy hangsúlyt fektetnek a ritka onkológiai betegségekre és a gyermekonkológiára, de az összes daganatos megbetegedés fókuszban lesz.

A program elsődleges törekvése, hogy 2030-ra Európában legalább négyből három daganatos betegnek biztosítsák a tízéves túlélését.

Nagy Péter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy az onkológiai misszió tudományos tanácsadó testülete az Európai Onkológiai Akadémia. A tavaly létrehozott Kelet- és Közép-európai Onkológiai Akadémián keresztül pedig a nyugat-európai és a közép-kelet-európai országok közötti együttműködést erősítik annak érdekében, hogy az EU-n belül a rákkutatás területén is felszámolják az egyenlőtlenségeket.

Címkék: kutatás, rák, unió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.