Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Augusztus 30. 16:03, kedd | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Kiforgattak vagyonából és fogva tartottak egy idős asszonyt Siklóson

Kiforgattak vagyonából és fogva tartottak egy idős asszonyt Siklóson

Kiforgatott vagyonából és csaknem három évig fogva tartott egy 77 éves nőt három ember - egy házaspár és az ismerősük - Siklóson, emiatt vádat emelt ellenük a Siklósi Járási Ügyészség.

A Baranya Megyei Főügyészség keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: a hasonló ügyek miatt korábban már elítélt vádlottak egyike internetes közösségi oldalakon, társkeresőkön regisztrálta magát, hogy országszerte ismerkedjen olyan emberekkel, akiket kihasználhatnak.

A 77 éves sértett társkereső oldalon került kapcsolatba az egyik vádlottal, majd üzenetváltások után a férfi Pécsre csábította, ahonnan társaival Siklósra vitték, majd iratait és telefonját elvették tőle.

A kisvárosban az idős nőt egy szobában helyezték el, és a lakást csak valamelyik vádlottal együtt hagyhatta el.

A vádlottak az asszonytól elvették a bankkártyáját, mintegy hárommillió forintot a számlájáról levettek és magukra fordítottak.

Emellett a sértettel többször vetettek fel áruhitelt, amelyből különböző eszközöket vásároltak, több mint egymillió forint értékben.

A vádlottak a nő lakását meghirdették, eladták, és a vételárat is eltették.

A fogvatartás alatt a vádlottak egyike néhányszor szexuálisan közeledett a sértetthez.

Az idős asszony többször próbált a vádlottaktól elszökni, akik azonban minden esetben felkutatták és visszavitték.

A közlemény szerint a vádlottak 2005 és 2009 között is abból éltek, hogy idős, koruknál fogva kiszolgáltatott személyeket vettek magukhoz, és elszedték a pénzüket. Az emiatt kiszabott büntetésekből nem sokkal a mostani eset előtt szabadultak.

A vádlottak ellen személyi szabadság aljas célból, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett megsértése, csalás, szeméremsértés és szexuális kényszerítés miatt emelt vádat az ügyészség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára