Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 05. 10:57, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Lázár János indítványa miatt aggódnak a kis falvak

Lázár János indítványa miatt aggódnak a kis falvak

Több vasi kistelepülés is nehéz helyzetbe kerülne, ha az Országgyűlés elfogadná a fideszes Lázár János augusztusban benyújtott képviselői önálló indítványát.

Több vasi kistelepülés is nehéz helyzetbe kerülne, ha az Országgyűlés elfogadná a fideszes Lázár János augusztusban benyújtott képviselői önálló indítványát, amely szerint csak azonos országgyűlési egyéni választókerülethez tartozó települések hozhatnának létre közös önkormányzati hivatalt - írta szerdai számában a Vas Népe.

Az új önkormányzati törvény szerint 2013. január elsejétől a kétezer főnél kisebb lélekszámú településeknek egy másik faluval (falvakkal) társulva közös önkormányzati hivatalt kell létrehozniuk és működtetniük.
Több olyan kistelepülés is van Vas megyében, például Sé és Perenye, amely már az év eleje óta közös önkormányzati hivatalt működtetnek, hozzájuk csatlakozna Bucsu és Narda is; csakhogy Perenye a sárvári, a három másik község a szombathelyi választókerülethez tartozik. Hasonló helyzetben van Pornóapáti, Horvátlövő, Vaskeresztes és Szentpéterfa.
Éppen ezért Linhárt Gábor, Vaskeresztes és Biczó Barnabás, Perenye körjegyzője levélben fordultak Hende Csaba honvédelmi miniszterhez, a térség országgyűlési képviselőjéhez, hogy a törvénymódosítás előkészítésénél tolmácsolja az aggályaikat.
A politikus válaszában azt ígérte, az indítvány tárgyalásakor fel fogja használni a vasiak érveit. A lap értesülése szerint a Fidesz szerdán Sárváron kezdődő frakcióülésén tárgyalják a témát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton