Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Október 02. 12:26, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Lebukott egy nemzetközi illegális cigarettagyártó banda

Lebukott egy nemzetközi illegális cigarettagyártó banda

Illegális cigarettagyárat működtető emberek ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség - tájékoztatta Ibolya Tibor főügyész az MTI-t hétfőn.

Közleménye szerint a bűnszövetségben, jövedéki termék előállításával elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolt nyolc férfi közül egy osztrák, kettő izraeli, három moldovai, egy grúz állampolgár, valamint egy magyar.

A vádirat szerint az osztrák férfi 2011-ben hozott létre egy bűnözői csoportot, hogy Ausztriában, Belgiumban és Szlovákiában illegálisan gyártsanak és forgalmazzanak cigarettát, majd két izraeli vádlott-társával együtt tavaly úgy döntött, hogy Magyarországra is kiterjesztik tevékenységüket, amibe bevonták grúz és magyar társukat is.

A közlemény szerint a vádlottak Budapesten béreltek raktárhelyiségeket, beszerezték a gyártáshoz szükséges gépeket, külföldi munkásokat - köztük a három moldáv vádlottat - kerestek, majd tavaly szeptember elején megkezdték az illegális cigaretta üzemszerű gyártását.

Jelezte: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói a X. kerületi illegális üzemben pár héttel később tartott akció során kartondobozokban tárolva összesen mintegy 4000 kilogramm dohányvágatot, valamint csaknem félmillió szál cigarettát találtak; tevékenységükkel a vádlottak 67 millió forintos vagyoni hátrányt okoztak a magyar állami költségvetésnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során