Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2022. November 05. 13:23, szombat | Belföld
Forrás: mti

Letartóztatták a mezőhegyesi gyilkost

Letartóztatták a mezőhegyesi gyilkost

Emberölés bűntette miatt szombaton egy hónapra elrendelték a letartóztatását annak a mezőhegyesi férfinak, aki csütörtökön halálra verte, majd benzinnel felgyújtotta egy ismerősét

A 25 éves elkövető letartóztatását azért kezdeményezték, mert a 15 évig terjedő szabadságvesztésre tekintettel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Attól is tartani lehet, hogy a férfi szabadlábon a bizonyítékok manipulálásával, a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítás eredményességét. Mivel többszörösen büntetett előéletű, így fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést nem jelentett be, azt az ügyeletes ügyész is tudomásul vette, így véglegessé vált - írták.

A 25 éves férfi csütörtökre virradó éjjel Mezőhegyesen együtt italozott a 44 éves sértettel. Éjfél előtt együtt indultak haza, ám a dél-békési település erdős területén összevitatkoztak, és a férfi olyan súlyosan bántalmazta a sértettet, hogy a helyszínen életét vesztette. Ezután otthon benzint vett magához, majd a tetthelyre visszament, és felgyújtotta a holttestet.

A gyanúsított a helyszín közelében elhagyta a pénztárcáját, az abban talált iratok vezettek a nyomára - olvasható a közleményben.

Fotó: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket