Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 15. 14:33, csütörtök | Kék hírek
Forrás: OrientPress

Ma is ellenőrzik a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer használatát

Ma is ellenőrzik a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer használatát

ORFK Szóvivői Iroda közölte, hogy a TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve szerint az \"European Operation Seatbelt\" közlekedésbiztonsági kampány európai szintű végrehajtása 2011. harminchetedik hetében történik.

Mely a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer használatának ellenőrzésére terjed ki. A magyar rendőrség is részt vesz a TISPOL „European Operation Seatbelt” közlekedési akció végrehajtásában.

Az ország egészére kiterjedő TISPOL ellenőrzés 2011. szeptember 13-15. között, minimálisan napi 8-8 órában kerül végrehajtásra.

Az ellenőrzés végrehajtása során alapvetően a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer előírásszerű használatára fordítjuk a figyelmet.

A TISPOL ellenőrzésnek jelenleg is különös aktualitást ad, hogy Magyarországon az övhasználat mértéke – a növekvő tendencia ellenére – sajnálatos módon még mindig alacsony, melyet a jövőben a jelenlegi szintről legalább az európai átlagra, azaz 90 % körülire szükséges emelni.


A halálos sérülések megelőzésében a passzív biztonsági eszközök szerepe kiemelten nagy, a biztonsági öv és gyermekbiztonsági rendszer használatának további terjesztése – ill. használatának kikényszerítése – nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának és a sérülések súlyossági fokának további csökkentése érdekében.

Az EU 2001-ben ún. „Fehér Könyvben” azt a célt fogalmazta meg, hogy 2010-ig 50 %-kal csökkenjen a közúti balesetben meghalt személyek száma Európában. Ennek alapvetően két fő területe van: a gyorshajtások visszaszorítása és a biztonsági öv használati arányának további növelése.

Az európai kampány hazai végrehajtása során a rendőrség együttműködik a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársaival, akik a járművek műszaki állapotát, s az egyéb közúti közlekedéssel kapcsolatos szabályok megtartását ellenőrzik.

Orientpress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.