Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2021. Június 14. 18:06, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Meghalt a világ egyik legnagyobb családjának feje

Meghalt a világ egyik legnagyobb családjának feje

Meghalt a világ egyik legnagyobb családjának feje, Ziona Csana az indiai Mizoram államban. A poligámiát gyakorló vallási szekta, a Csana Pol vezetőjét 38 felesége, 89 gyereke és 36 unokája gyászolja.

A hírt Mizoram állam vezetője, Zoramthanga is megerősítette és részvétét fejezte ki a Twitteren. Csana cukorbetegségben és magas vérnyomásban szenvedett - írja a BBC.com.

Nehéz megállapítani, Csana családja-e a legnagyobb a világon, mivel mások is maguknak tulajdonítják a címet. Egyes jelentések szerint Ziona Csanának 39 felesége, 94 gyereke, 33 unokája és egy dédunokája volt, mely így 181 embert jelent.

Míg a helyi jelentések világrekorderként tartják számon a családot, nem tisztázott, mely rekordot döntik meg. Mindenesetre helyi szenzációnak, turisztikai attrakciónak számítanak India északkeleti részén lévő falujukban.

A hatalmas család egy négyemeletes, 100 szobás házban él, mely az Új generációk háza (Csuar Than Run) nevet viseli. Sajtóértesülések szerint a feleségek Csana magánhálószobája közelében, egy közös hálótermen osztoznak.

A Reuters szerint Csana 1945-ben született. Legidősebb felesége 3 évvel idősebb nála, 17 éves korában találkozott vele.

A család a Csana Pol nevű keresztény szektához tartozik, melynek mintegy 2000 követője van. Mindannyian Csana házának közelében laknak Baktong Tlangnuamban, Mizoram fővárosától, Aizoltól 55 kilométerre.

A szektát, mely engedélyezi a többnejűséget a férfi tagoknak, Csana nagyapja alapította 1942-ben.

Címkék: család, india, meghalt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik